Hvad er forskellen på massage og kiropraktik?

08 august 2022 Camilla Sørensen

editorial

Hvis du har smerter i nakken, ryggen eller andre dele af kroppen, kan du spekulere på, om massage eller kiropraktik er den rette behandling for dig. Begge disse behandlinger kan give lindring af smerter og ubehag, men de giver forskellige fordele.

I dette blogindlæg vil vi diskutere forskellene mellem massage og kiropraktik, så du kan træffe en informeret beslutning om, hvilken behandling der er den rigtige for dig.

Kiropraktik er en gren af lægevidenskaben, der fokuserer på diagnosticering og behandling af lidelser i bevægeapparatet. Kiropraktorer anvender en række forskellige teknikker til at justere rygsøjlen og andre led i kroppen. Massage er derimod en form for terapi, hvor man bruger berøring til at slappe af og genopfriske kroppen. Massageterapeuter bruger deres hænder, underarme eller albuer til at ælte og stryge musklerne i kroppen.

Både kiropraktik og massage kan give lindring af smerter, men de har forskellige fordele. Kiropraktik kan bidrage til at forbedre ledfunktionen og lindre smerter ved at rette rygsøjlen op. Massage kan hjælpe med at afspænde musklerne, øge blodgennemstrømningen og reducere stressniveauet. Hvis du ikke er sikker på, hvilken behandling der er den rigtige for dig, kan du tale med din læge eller en kiropraktor – fx denne kiropraktor der også tilbyder massage: https://www.kiropraktor-frederiksberg.dk/behandling/massage. De vil kunne vurdere din tilstand og anbefale den bedste behandling.

massage

Hvor stammer kiropraktikken fra?

Kiropraktik er ikke noget, der oprindeligt er startet i Danmark. Det er derimod en behandlingsform, der stammer fra i USA i slutningen af 1800-tallet. Grundlæggeren af kiropraktik er D.D. Palmer, og han udviklede denne behandlingsform, efter at han havde observeret, at en døv mands hørelse blev forbedret efter en justering af hans rygsøjle.

Derfra begyndte Palmer at behandle andre patienter med rygmarvsjusteringer, og han åbnede til sidst den første kiropraktikskole i 1897. Kiropraktik er kommet langt siden da, og den praktiseres nu over hele verden af uddannede fagfolk.

Flere Nyheder